קטגוריות
צור קשר
ירידה בטסטוסטרון עם ירידה בחשק המיני-ליבידו- וירידה בזיקפה
הטסטוסטרון הינו הורמון אנבולי אשר אחראי בין היתר על מה שהופך את הגבר למה שהוא, מבחינה חיצונית והתנהגותית. דבר שמתבטא בגדילת שיער בגוף ובפנים, קול עבה, אסרטיביות, אגרסיביות, גדילת העצמות והשרירים, יצר מיני גבוה ויצירת תאי הזרע. כל עוד רמות הטסטוסטרון נמצאות ברמה קבועה מעל סף המינימום, יחוש הגבר את גבריותו ויכולותיו בחדר המיטות בהתאם. כאשר רמות הטסטוסטרון נמוכות, הדבר פוגע באיכות חייו של הגבר במספר תחומים, לרבות היכולת המינית שלו.
הטסטוסטרון – ידידו הטוב של הגבר
יכול להיות שהגברים ממאדים ונשים מנוגה, אך מה שבטוח נכון הוא שגברים ונשים שונים זה מזו - לא רק מבחינה חיצונית אלא גם מבחינה אנטומית ופיזיולוגית. הורמון המין הגברי, הטסטוסטרון, הינו רק דוגמא אחת (אך מרכזית) בנושא זה. מלבד היות הטסטוסטרון אחראי על הופעת סימני המין המשניים אצל הגבר (שיער, קול עבה, מסת שריר וכו'), הוא גם משפיע על המוח בצורה בלתי רגילה. הוא גורם לגבר להיות אסרטיבי ונמרץ יותר, כמו גם להיות מוכן וזמין לקיום יחסי מין בכל עת. למעשה, כאשר בניסויים קיבלו נשים מנות טסטוסטרון, הן דיווחו על שיפור משמעותי במצב הרוח, אסרטיביות, חשק מיני מוגבר ואורגזמות חזקות יותר. זה מה שהגבר חש כל יום בימיו כבוגר, החל מגיל ההתבגרות ועד.... עד לנקודה בה רמת הטסטוסטרון פוחתת מתחת לסף המינימום.
ירידה בטסטוסטרון - מתי ומדוע זה קורה לנו?
ירידה ברמת הטסטוסטרון הינה באופן כללי תהליך טבעי אשר מתרחש עם הזמן. חשבו על כך, הרי גבר מבוגר אינו אמור מבחינה אבולוציונית לשמש כהורה, שכן אינו מסוגל לצאת לציד ולעבוד עבודה פיזית קשה. הבעיה היא שעקב מגוון סיבות, רמות ההורמון הזכרי פוחתות באופן הדרגתי כבר החל מגיל 30 (!) כך שבגילאי ה- 40 וה- 50, הרמה הנמוכה כבר מורגשת ועשויה לבוא לידי ביטוי כעייפות כרונית, דיכאון, חוסר אסרטיביות, התדלדלות השרירים והעצמות, חשק מיני מופחת, בעיות זקפה שונות (כגון אימפוטנציה) ועקרות.
האם זה רק עניין של גיל?
כאמור, הירידה ברמות הטסטוסטרון הינה בלתי נמנעת, שכן היא מוכתבת גנטית ותלויה בגיל שלנו. מעטים הם הגברים באוכלוסייה אשר רמת הטסטוסטרון שלהם נשארת יציבה לאורך כל ימי חייהם כבוגרים. ולמרות זאת, הירידה ברמת הטסטוסטרון אינה חייבת להיות תלוית גיל בלבד שכן סיבות רפואיות נוספות עלולות להשפיע על כך כגון :
· עלייה ברמת פרולקטין – הפרולקטין מעכב את ההפרשה הטבעית של הטסטוסטרון. במקרים מסוימים רמות הפרולקטין עולות, דבר אשר יתבטא ברמות טסטוסטרון נמוכות.
· אורח חיים – הפרזה בשתיית אלכוהול, עישון, שימוש בסמים וביצוע ספורט מאומץ ולאורך זמן עלולים להשפיע על קצב הייצור של הטסטוסטרון בגוף.
· פגיעה פיזית – עלולה לגרום לרמות טסטוסטרון נמוכות כגון פגיעה מוחית ופגיעה באשכים.
נדמה כי אין מוצא – בין אם באופן טבעי ובין אם כתוצאה מאורח חיים או תאונה, רמות הטסטוסטרון בגופינו ירדו בסופו של דבר מתחת לסף המינימום. הביטוי המיידי יהיה כאמור חשק מיני מופחת ובעיות בתפקוד המיני כגון אימפוטנציה (אין-אונות). מאחר והסיבות להופעת בעיות זיקפה הינן רבות וכוללות אספקטים רפואיים ו/או נפשיים, כדאי מאוד לעבור אבחון וטיפול מקצועיים.
רשת מרפאות און, אשר מנוהלת ע"י אורולוג בכיר, מציעה למטופליה קשת רחבה של אפשרויות אבחון וטיפול בבעיות על רקע התפקוד המיני והירידה בליבידו, וידועה באחוזי ההצלחה הגבוהים שלה זכו מטופליה. התקשרו עוד היום לקביעת תור עם המומחים ותוכלו לחזור וליהנות מחיי מין בריאים ומספקים.